Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Δελτίο Τύπου 16-4-2011


Το Σάββατο 16-4-2011, η Γραμματεία της κίνησης πολιτών ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΥΡΙΠΟΥ συζήτησε τα παρακάτω θέματα της επικαιρότητας και όχι μόνο :

1. Για το πρόβλημα που έχει προκύψει με την αίθουσα εκδηλώσεων και εκθέσεων του Δημαρχείου(πρόσβαση από παραλία), που μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται από κοινωνικούς φορείς της πόλης αλλά και από πολίτες, θεωρούμε ότι, είναι απαράδεκτο και μόνο ότι κάποιοι σκέφτονται να δοθεί σε υπηρεσίες, τη στιγμή που έχουμε αναξιοποίητα ουσιαστικά τέσσερα (4) Δημαρχιακά Μέγαρα στις άλλες πόλεις του Δήμου. Ο μοναδικός χώρος που έχει σήμερα η πόλη μας για φιλοξενία παρόμοιων εκδηλώσεων με μεγάλη προσβασιμότητα και ευκολία για τον πολίτη, θα πρέπει όχι μόνο να διαφυλαχθεί ως τέτοιος, αλλά και να ανακαινισθεί και να γίνει ακόμη πιο λειτουργικός για να μπορεί να παίξει σωστά το ρόλο του.

2. Το θέμα της φιλοξενίας της λαϊκής που έχει προκύψει είναι αποτέλεσμα του πελατειακού συστήματος που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα, δίνοντας άδειες χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε μη παραγωγούς. Γιατί η βασική λογική της λαϊκής είναι να μπορεί ο καταναλωτής να βρει φρέσκα και προσιτά οικονομικά αγροτικά προϊόντα απ’ ευθείας από τους παραγωγούς. Η πρότασή μας για τους χώρους φιλοξενίας των λαϊκών είναι να αναζητηθούν συγκεκριμένοι δημοτικοί χώροι, όπου θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές για την διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, αλλά και την υγεία των πολιτών.

3. Το θέμα της παραχώρησης του χώρου της βοιωτικής ακτής πριν απ’ τα αστέρια από τη Λιμενική Επιτροπή σε ιδιώτη για την εκμετάλλευση του ως πάρκινγκ, αποτελεί από κάθε άποψη απαράδεκτη απόφαση, αφού τυπικά είναι παράνομη μιας και δεν έχει την απαιτούμενη άδεια από τις υπηρεσίες του Δήμου και ουσιαστικά, γιατί στερεί ένα ζωτικό ελεύθερο χώρο από τους πολίτες. Ζητούμε άμεσα από το Δήμο να παρέμβει και να απαιτήσει την αναίρεση της παραχώρησης.

4. Η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με ανακύκλωση στην πηγή και κομποστοποίηση, θα είναι από τα μείζονα προβλήματα που ήδη τίθεται, αφού ο υπάρχων ΧΥΤΑ (διάβαζε χωματερή), δεν έχει ούτε παρόν αλλά κυρίως δεν έχει κανένα μέλλον. Άρα θα πρέπει άμεσα να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για το θέμα, ώστε έγκαιρα και αποτελεσματικά να αναζητήσουμε τις εγκεκριμένες λύσεις για μια ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και αποτελεσματική ανακύκλωση, πριν καταφτάσουν απρόσκλητοι ή προσκαλεσμένοι, οι σωτήρες της καύσης οσφριζόμενοι τρελά κέρδη.





Χαλκίδα 16-4-2011

ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Δελτίο Τύπου


Έγινε την Παρασκευή 8 Απριλίου η συνέλευση των φίλων της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΥΡΙΠΟΥ, στην οποία συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την πορεία της κίνησης μέχρι σήμερα, αλλά και τα προβλήματα που θα απασχολήσουν την κοινωνία το επόμενο διάστημα. Προβλήματα που συνδέονται με φλέγοντα ανοικτά θέματα που θα κληθούμε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για τα επόμενα χρόνια. Το ρυθμιστικό της πόλης, όπου μέσα του εντάσσονται πολλές νέες πολιτικές όπως, η εκ νέου χωροθέτηση όλων των δραστηριοτήτων του νέου Δήμου και της ολοκλήρωσης των σχεδίων πόλεων, το κυκλοφοριακό και μια σειρά άλλα θέματα που θα προκύψουν στην διαδικασία κατάρτισης του επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου Χαλκιδέων. Έχουμε ανοικτά θέματα με τον ΧΥΤΑ της περιοχής, τον ΒΙΟΚΑ, εκκρεμή θέματα που συνδέονται με μια ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, την εφαρμογή σε ολόκληρο το Δήμο μιας αποτελεσματικής ανακύκλωσης στην πηγή όλων των κατηγοριών των απορριμμάτων. Έχουμε το θέμα της διασφάλισης της ποιότητας του νερού από τη ρύπανση της Κεντρικής Εύβοιας και μια σειρά άλλα προβλήματα που συνδέονται με την ποιότητα ζωής των κατοίκων και την περιβαλλοντική προστασία και όχι μόνο αφού διανύουμε μια σοβαρή περίοδο κρίσης, οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής.

Η πορεία και οι παρεμβάσεις της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΥΡΙΠΟΥ μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι σήμερα, παρά τα όποια προβλήματα, εκτιμήθηκαν γενικά θετικές. Στη βάση αυτή, η συνέλευση εκφράζει την βούληση ότι, κάποια προβλήματα που παρουσιάσθηκαν το τελευταίο διάστημα μέσα από κάποιες τοποθετήσεις φίλων της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΥΡΙΠΟΥ, χρειάζεται να ξεπερασθούν και να εργασθούμε όλοι για το κοινό καλό της πόλης και της κίνησής μας. Συνεχίζουμε την πορεία μας, με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία και τα προβλήματά της, ισότιμοι, ενωμένοι μέσα από την διαφορετικότητά μας, χωρίς εξαρτήσεις, αρχηγισμούς και παραγοντισμούς, συμμετέχοντας δημιουργικά και εμπλουτίζοντας τις ιδέες μας, με σεβασμό στις συλλογικές μας αποφάσεις, οι οποίες εκφράζονται αυθεντικά μόνο από τη Συνέλευση και τη Γραμματεία της κίνησης.


Χαλκίδα 10-4-2011
ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ