Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Τίτλοι Τέλους για τη Δημοτική Κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ»



Κίνηση Πολιτών ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ
Για μια Αυτοδιοίκηση των Πολιτών
 

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Κίνησης Πολιτών ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ

Ένας κύκλος έκλεισε για την κίνηση πολιτών ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ που δημιουργήθηκε από μια πρωτοβουλία πολιτών για την αυτοδιοίκηση, το 2010 στην Χαλκίδα. Μια αυτοδιοικητική κίνηση που είχε ως φιλοδοξία να δημιουργήσει τις  προϋποθέσεις μιας συνάντησης πέρα και πάνω από κομματικές περιχαρακώσεις και πολιτικούς δογματισμούς. Σε ένα βαθμό το πετύχαμε. Ήρθαν στην κίνηση αυτή πολίτες που ήταν ή δεν ήταν σε κάποιο πολιτικό χώρο. Ήρθαν διαφορετικοί άνθρωποι που κατόρθωσαν να συνεννοηθούν και να συμφωνήσουν σε ένα κοινό πλαίσιο, να κατέβουν στις εκλογές και να ψηφιστούν από ένα σεβαστό αριθμό συμπολιτών μας και έτσι να εκλέξουμε και ένα δημοτικό σύμβουλο.

Δυστυχώς οι εξελίξεις δεν δίνουν περιθώρια για τη συνέχιση της προσπάθειας αυτής. Το πιο σοβαρό θέμα είναι ότι έχουμε χάσει την συνοχή μας και την ελάχιστη βάση συνεννόησης που είχαμε, όταν ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια.

Εμείς, ιδρυτικά μέλη και υποψήφιοι που συμμετέχουμε στη σημερινή Γενική συνέλευση, δηλώνουμε ότι σήμερα κλείνουμε έναν κύκλο. Ο καθένας μας συνεχίζει την πορεία που πιστεύει ότι είναι καλύτερη. Με την απόφασή μας αυτή δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν μας εκπροσωπεί κανένας πλέον στο Δημοτικό Συμβούλιο της Χαλκίδας.

Ελπίζουμε να συναντηθούμε σε ένα νέο κύκλο με άλλους όρους και με άλλες προϋποθέσεις, πιο ώριμοι και πιο δυνατοί, γιατί η ζωή συνεχίζεται και μπορεί να μας δίνει απογοητεύσεις, αλλά ταυτόχρονα μας δίνει και χαρές από τη συλλογική προσπάθεια και ασφαλώς νέες προκλήσεις για να συνεχίσουμε για το κοινό καλό με συνθέσεις και υπερβάσεις.

Χαλκίδα 3 Οκτωβρίου 2012