Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση

Επειδή ακουστήκαν σε ραδιοφωνικές εκπομπές κάποιες φημολογίες για συναντήσεις και συζητήσεις της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΥΡΙΠΟΥ με κάποιους συνδυασμούς διευκρινίζουμε ότι :

1. Δεν αρνηθήκαμε σε κανέναν συνδυασμό να συναντηθούμε και ευγενικά εξηγήσαμε σε όλους με όσους συναντηθήκαμε ή μας τηλεφώνησαν, ότι η κίνηση πολιτών ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ δεν μπορεί να συνεργασθεί με κανένα άλλον κομματικό ή άλλον συνδυασμό ή παράταξη, γιατί απλά αν το κάνει πέρα από τις οποιεσδήποτε προγραμματικές διαφορές, αναιρεί τον ίδιο τον χαρακτήρα της. Δηλαδή, το χαρακτήρα μιας αυθεντικής και αυτόνομης κίνησης πολιτών όπου τα μέλη της εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους και εκφράζονται μέσα από την διακήρυξή μας και τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας.


2. Καλέσαμε όλους τους πολίτες υποψήφιους μέχρι σήμερα σε κάποιον άλλον χώρο, που θέλουν να συμπορευτούν μαζί μας και τους εκφράζει η διακήρυξή μας και ο κανονισμός λειτουργίας μας, να συμμετάσχουν στις διαδικασίες της κίνησης και να είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΥΡΙΠΟΥ.με υποψήφιο Δήμαρχο Χαλκίδας τον Γιώργο Φραντζή.

Τα παραπάνω δεν είναι αποτέλεσμα κάποιων εγωιστικών συνδρόμων αλλά μια συνειδητή επιλογή ενός δύσκολου δρόμου μεν, αλλά του μόνο σωστού και αποτελεσματικού για τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες. Τα πολιτικά κόμματα, τα ‘χρίσματα’, τα ‘επιχρίσματα’ και οι κομματικές καταγραφές, δεν έχουν καμιά δουλειά με την τοπική αυτοδιοίκηση και τα προβλήματα του τόπου μας. Αυτή η πολιτική που ακολουθείται ακόμη και σήμερα από το πολιτικό σύστημα έχει απογοητεύσει τους πολίτες και τους οδηγεί στην αποχή και στο περιθώριο της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, αηδιασμένους και απογοητευμένους.

Γι’ αυτό η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ αναδεικνύεται σήμερα ως την μόνη πειστική και ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση για το Δήμο Χαλκίδας, μακριά από γενικόλογες πολιτικές καταγγελίες χωρίς κανένα αντίκρισμα, διατυπώνοντας ένα νηφάλιο και σοβαρό πολιτικό λόγο για τα προβλήματα της Χαλκίδας και των άλλων πόλεων που θα αποτελέσουν τον νέο Δήμο, χωρίς να υποτιμά τις γενικότερες επιπτώσεις που θα έχουν οι κεντρικές πολιτικές που θα εφαρμοστούν για την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες..


Χαλκίδα 30-9-2010


ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ


Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκίδας Γιώργος Φραντζής