Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Πως ψηφίζουμε στην Χαλκίδα ;

Κατ’αρχήν να πούμε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου αφορούν την εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών. Δηλαδή θα έχουμε δύο κάλπες, μία για τις δημοτικές και μία για τις περιφερειακές εκλογές.

Ποια είναι η δομή του νέου Δήμου Χαλκίδας και ποιες είναι οι εκλογικές περιφέρειες και πόσες έδρες έχουν τα διάφορα όργανα:







Πως ψηφίζουμε για τις Δημοτικές Εκλογές :




Το ψηφοδέλτιο των δημοτικών εκλογών θα είναι με την εξής μορφή :

Στην αρχή θα είναι το έμβλημα και το όνομα του κάθε συνδυασμού και θα ακολουθεί το ονοματεπώνυμο του υποψήφιου Δημάρχου.


Κίνηση Πολιτών ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ


Για μια Αυτοδιοίκηση των Πολιτών


Υποψήφιος Δήμαρχος Γεώργιος Φραντζής του Ιωάννη



Το ψηφοδέλτιο στην συνέχεια θα είναι διαφορετικό για την κάθε εκλογική περιφέρεια.



Στο πρώτο μέρος του ψηφοδελτίου θα υπάρχουν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας (π.χ. Χαλκίδας, Αρτάκης κ.λ.π.)



Στην ενότητα αυτή θα μπορούμε να βάζουμε σταυρούς στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της δικής μας εκλογικής περιφέρειας που ψηφίζουμε, ως εξής : Για την Χαλκίδα και Νέα Αρτάκη μέχρι τρεις (3) σταυρούς προτίμησης. Για την Ανθηδώνα και Αυλίδα μέχρι έναν (1) σταυρό προτίμησης.



Στην συνέχεια θα υπάρχουν αλφαβητικά οι υπόλοιποι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από τις άλλες εκλογικές περιφέρειες, με αλφαβητική σειρά και σε παρένθεση η εκλογική περιφέρεια, όπου θα μπορούμε να βάλουμε μέχρι έναν (1) σταυρό προτίμησης στον υποψήφιο που θέλουμε.

Στο τέλος θα έχουμε το τμήμα με τους υποψηφίους συμβούλους της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας που ψηφίζουμε (Εάν έχουμε υποψηφίους στην συγκεκριμένη κοινότητα, γιατί ενδέχεται να μην έχουμε). Ανεξάρτητα εάν έχουμε υποψηφίους στις δημοτικές ή τοπικές κοινότητες η ψήφος μετράει κανονικά στον συνδυασμό μας. Οι σταυροί προτίμησης είναι μέχρι δύο (2) σταυροί προτίμησης για τις δημοτικές κοινότητες και μέχρι έναν (1) σταυρό για τους υποψηφίους της τοπικής κοινότητας.



Γενικά να γνωρίζουμε ότι όσους σταυρούς και να έχει ένα ψηφοδέλτιο δεν είναι άκυρο.



Πως ψηφίζουμε για τις περιφερειακές εκλογές


Για τις περιφερειακές εκλογές τα πράγματα είναι απλούστερα αφού εδώ έχουμε ένα ψηφοδέλτιο για κάθε εκλογική περιφέρεια (πρώην Νομαρχία). Στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο της Εύβοιας βάζουμε μέχρι τέσσερις (4) σταυρούς στους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.


ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ