Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ θα συμμετέχει στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο με όρους Κοινωνίας των Πολιτών

Δελτίο Τύπου


Σήμερα Παρασκευή 12 Νοεμβρίου έγινε η Συνέλευση των φίλων της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΥΡΙΠΟΥ όπου συζητήθηκαν αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών στην Χαλκίδα και η οργάνωση της δουλειάς στην συνέχεια μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Έγινε μια πλούσια συζήτηση και κατατέθηκαν πολλές προτάσεις. Στο τέλος η συνέλευση κατέληξε στις εξής διαπιστώσεις, εκτιμήσεις και αποφάσεις.

Κατ’ αρχή, τα μέλη της συνέλευσης απευθύνουν ένα εγκάρδιο χαιρετισμό σε όλους τους πολίτες που μας άκουσαν, μας εμπιστεύθηκαν και μας ψήφισαν. Απευθυνόμαστε όμως και σε όσους δεν μας ψήφισαν, γιατί δεν μας γνώρισαν ή για τον οποιαδήποτε άλλο λόγο και τους λέμε ότι θα συναντηθούμε μαζί, στα κινήματα των πολιτών και στην προώθηση λύσεων στα προβλήματα του νέου Δήμου, μέσα και έξω από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το αποτέλεσμα των εκλογών αξιολογήθηκε ως θετικό για την ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ, παρά την μεγάλη αποχή που φανερώνει την μεγάλη απαξίωση του κομματικού συστήματος στην συνείδηση των πολιτών και τους οδηγεί –χωρίς να αποτελεί αυτό βέβαια διέξοδος- στην αποχή από την εκλογική διαδικασία. Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ αποτέλεσε ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα για την πόλη μας, μέσα σε συνθήκες μιας γενικευμένης κρίσης. Στο λίγο χρόνο που είχαμε στην διάθεσή μας δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε πλατιά το μήνυμά μας, με αποτέλεσμα να μην γνωρίσουν πολλοί ψηφοφόροι την ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ. Το ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι όσοι πολίτες μας γνώρισαν και μίλησαν μαζί μας, μας εκτίμησαν και μας ψήφισαν, ενώ πολλοί από αυτούς είχαν αποφασίσει να μην ψηφίσουν.

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ αποτέλεσε την εναλλακτική λύση σήμερα για πολλούς πολίτες. Η προοπτική και η συνέχεια αλλά και η επιτυχία του εγχειρήματος, θα εξαρτηθεί από την δουλειά μας και κατά πόσο θα επικοινωνήσουμε το μήνυμά μας στους πολίτες και κατά πόσο η κοινωνία των πολιτών από παρατηρητής που θέλουν κάποιοι να είναι, θα γίνει πρωταγωνιστής της αυτοδιοίκησης.

Δηλώνουμε ότι η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ δεν θα πολιτευθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο με όρους αντιπολίτευσης ή συμπολίτευσης, αλλά με όρους δημιουργικής συμβολής στην επίλυση των προβλημάτων του νέου Δήμου από θέσεις κοινωνίας των πολιτών.

Για τα θέματα της δουλειάς μας στο Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίσθηκαν τα εξής :

1. Η θητεία στο Δημοτικό Συμβούλιο να καλυφθεί εξ ίσου (από μισή θητεία ο καθένας) από τους Φραντζή Γεώργιο και τον πρώτο σε σταυρούς σύμβουλο Κώστα Χαϊνά, στα πλαίσια της περιοδικότητας της εκπροσώπησης.

2. Στα πλαίσια της στήριξης της δημοτικής δουλειάς συγκροτήθηκε επιστημονική ομάδα και ομάδα Γραμματειακής Υποστήριξης οι οποίες είναι ανοικτές σε κάθε φίλο της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΥΡΙΠΟΥ που θέλει να συμβάλλει.

3. Αποφασίσθηκε επίσης να εκδίδεται σε τακτά χρονικά διαστήματα ηλεκτρονικό newsletter το οποίο και θα κυκλοφορεί και σε έντυπη μορφή, με τις παρεμβάσεις της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΥΡΙΠΟΥ

Στα πλαίσια τέλος του καλύτερου συντονισμού και της ανάπτυξης της δουλειάς της κίνησης ενισχύθηκε η Γραμματεία, η οποία αποτελείται πλέον από τους :

1. Κουρνιώτη Στάθη
2. Στεργίου Αποστόλης
3. Τσουκάνης Αθανάσιος
4. Φίλιππα Ευτυχία
5. Φραντζή Γεώργιο
6. Χαϊνά Κώστα
7. Χατζηϊωάννου Στράτο

Χαλκίδα 12-11-2010
ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ