Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Ποιός αλήθεια κέρδισε σε αυτές τις εκλογές ;

Ποιός αλήθεια κέρδισε σε αυτές τις εκλογές? Το μυαλό μας πάει αυθόρμητα...ΟΛΟΙ!!! Είναι όμως έτσι? Μπορεί π.χ. το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να πανυγυρίζουν την απώλεια 1.000.000 και 500.000 ψηφοφόρων αντίστοιχα?


Άλλοι θα πουν πως κερδισμένο είναι το 40% πανελλαδικά των πολιτών που αηδιασμένοι γύρισαν την πλάτη στην κομματική φαρσοκωμωδία και προτίμησαν να απολαύσουν τον ανοιξιάτικο κυριολεκτικά καιρό απέχοντας...

Είναι όμως έτσι?

Για μένα προσωπικά μεγάλος κερδισμένος ήταν οι ακομμάτιστες Κινήσεις Πολιτών που για πρώτη φορά συγκροτήθηκαν πανελλαδικά. Πετυχαίνοντας μάλιστα εκπροσωπίσεις σε Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια.

Ας αφήσουμε όμως την υπόλοιπη Ελλάδα και ας έρθουμε στο σπίτι μας. Τη Χαλκίδα, την Εύβοια, την Περιφέρειά μας.. Στο μεσοδιάστημα των 2 εκλογικών γύρων (όπου χρειάζεται).

Και αυτό το γεγονός από μόνο του είναι γεγονός πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Για πρώτη φορά έχουμε στην Ελλάδα τόσους πολλούς σε αριθμό Β γύρους. Σε προοδευμένες κοινωνίες αυτό είναι δείγμα υγείας. Σημαίνει συναινέσεις, αμοιβαίες συγκλίσεις, συνεργασίες, διαφάνεια, λύσεις, δημοκρατία. Στον τόπο μας και με τη βοήθεια των εκλογικών νόμων σημαίνει πλασματική πλειοψηφία, αδιαφάνεια, διαφωνία για τη διαφωνία, αλλαζονία...

Θορυβημένοι από τις εξελίξεις αυτές οι κομματικοί σχηματισμοί γυρίζουν κάμπους, ραχούλες και βουνά. Οι τοπικοί κομματάρχες και βο(υ)λευτές έχουν αναλλάβει να θυμίσουν στο "ποίμνιό¨τους το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ και την ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. Πάνω σε αυτά έχουν εγκαταστήσει χρόνια τώρα τις κομματικές τους "πολυκατοικίες¨ μέσα στις οποίες έχουν εγκαταστήσει για διαχειριστές κομματικούς αρεστούς και όχι αρίστους.

Εμείς σαν κίνηση πολιτών (ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ στη Χαλκίδα και ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ) καταφέραμε κόντρα σε πολλές αντιξοότητες, πολεμική και αποκλεισμούς να καταγράψουμε τη δυναμική της κοινωνίας των πολιτών στον τόπο μαςεκλέγοντας αντιπροσώπους μας στα αντίστοιχα Συμβούλια.

Δεν μου προλαλούν έκπληξη λοιπόν οι στοχευμένες ευθείες βολές από πλευράς εκπροσώπων του ΣΥΝ που έσπευσε να συκοφαντήσει και να καπηλευτεί αυτή μας την προσπάθεια.

Κύριοι του ΣΥΝ...

Αν μετράτε τα κουκιά σας και τα βρίσκετε λειψά, κακώς τα ψάχνετε σε μας. Με αυτή σας την τακτική απλά απομακρύνεστε από εμάς τους πολίτες που θέλουμε ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πιστέψτε με αν ΚΑΙ σε μας υπήρχε κάποιος κομματικός πατερούλης φερμένος από κάποιο κομματικό γραφείο κάπου στην Αθήνα για στήριξη...θα είχα πάρει των οματιών μου από δω.

Γιατί απλά από ενεργούμενοι πολίτες έχουμε αρχίσει να γινόμαστε ενεργοί πολίτες. Και είναι το μόνο πράγμα για το οποίο οφείλω να σας ευχαριστήσω μιας και φροντίσατε και που από ότι αντιλαμβάνομαι εξακολουθείτε να συνεισφέρετε σε αυτό...

Γιώργος Παντελής

Υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος με την Πολιτεία Ευρίπου