Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Στρατηγική της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΥΡΙΠΟΥ στο νέο Δήμο Χαλκιδέων : Η δημιουργική συμμετοχή από θέσεις Κοινωνίας των Πολιτών

Έγινε την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στην Χαλκίδα διευρυμένη συνεδρίαση της νέας Γραμματείας της κίνησης πολιτών ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ, με συμμετοχή πολλών φίλων της κίνησης.

Η Γραμματεία συζήτησε τον καταμερισμό της δουλειάς στα μέλη της και επίσης συγκρότησε ομάδες δουλειάς για επεξεργασία και διαβούλευση σε διάφορα θέματα. Νέος συντονιστής της Γραμματείας της κίνησης ορίσθηκε για το επόμενο διάστημα ο Αποστόλης Στεργίου. Συντονιστής της ομάδας στήριξης της δουλειάς μας στο Δημοτικό Συμβούλιο ορίστηκε ο Στάθης Κουρνιώτης

Επίσης μετά από μια πλούσια συζήτηση το σώμα κατέληξε στα εξής :

1. Συγκροτήθηκε ανοικτή ομάδα δουλειά προετοιμασίας των παρεμβάσεων μας στο Δημοτικό Συμβούλιο

2. Θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο όλα τα θέματα προς διαβούλευση, όπου θα μπορεί ο κάθε πολίτης να καταθέτει προτάσεις.

3. Μέσω του φόρουμ της κίνησης θα αναπτύσσεται ο αναγκαίος διάλογος και ο προβληματισμός για την συνδιαμόρφωση των θέσεων της κίνησης στα διάφορα θέματα.

4. Η συνέλευση της κίνησης θα πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα και στις περιφερειακές πόλεις εκτός της Χαλκίδας.

5. Θα εκδοθεί σε πρώτη φάση ηλεκτρονικό newsletter με νέα και παρεμβάσεις της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΥΡΙΠΟΥ, το οποίο θα μπορεί να διακινηθεί και εντύπως.

6. Για την κάλυψη των εξόδων καθιερώνουμε μια οικονομική ενίσχυση την οποία θα μπορεί να καταθέτει στην κίνηση ο κάθε φίλος ανάλογα με την οικονομική του δυνατότητα.

7. Θα επιδιωχθούν συναντήσεις με τον Δήμαρχο Χαλκίδας και με τους παλιούς Δημάρχους των άλλων πόλεων άμεσα για μια ολοκληρωμένη ενημέρωση της κατάστασης και των προβλημάτων που δημιουργούνται με την ενοποίηση.

8. Θα επιδιώξουμε να συμμετέχουμε στις επιτροπές του Δήμου στα πλαίσια της δημιουργικής μας συμβολής στην επίλυση των προβλημάτων.

9. Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ θα παρεμβαίνει μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό γνώμονα τα προβλήματα του Δήμου και την αναζήτηση λύσεων και σε συνεργασία με όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας που θα έχουνε αντίστοιχες επιδιώξεις.

Τέλος τονίστηκε ότι η στρατηγική της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΥΡΙΠΟΥ μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο είναι η δημιουργική συμμετοχή από θέσεις κοινωνίας των πολιτών και όχι με όρους συμπολίτευσης ή αντιπολίτευσης.

Χαλκίδα 26-11-2010

ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ

Το Γραφείο Τύπου